Konopí: pro udržitelnou budoucnost

cbd, cbg, kosmetika, o nás, psi, wiki -

Konopí: pro udržitelnou budoucnost

Konopí pomáhá inovovat řadu odvětví, které se snaží jít za dlouhodobou udržitelností. Co ovšem nyní vidíme jako inovaci, je jen oprášení znalostí, které máme tisíce let. 

Papír, látky, boty, lana, potraviny… konopí bylo v minulosti zásadní rostlinou pro přežití. Jenže ve 20. letech nastal v USA obrat a konopí bylo přes noc zakázáno jako droga. Technické konopí nevyjímaje. Naštěstí tento nesmyslný boj upadá a lidstvo znovu objevuje benefity konopí, které mohou vést k udržitelné budoucnosti.
Proč bychom měli zaměřit pozornost ke konopí?

Udržitelné pěstování

Trocha půdy, pár kapek deště a konopí roste. Pěstitelé a farmáři si pochvalují, jak je konopí jednoduché k pěstování. Nemá přirozené škůdce. Díky tomu není potřeba používat pesticidy ani zbytečnou chemii. Je také úsporné na vodu. Například oproti bavlně potřebuje až 4x méně vody! Pěstování konopí má dokonce pozitivní dopad. Oproti stromům pohlcuje konopí 3x více CO2.

Zero waste výroba

Při zpracování konopí nevzniká žádný přebytečný odpad a využije se celá rostlina. Kořínky se zaorají a díky obsahu dusíkatých látek je to skvělé hnojivo. Stonky se použijí na výrobu papíru a tkanin. Z listů a květů se vyrábí extrakty, jako například CBD oleje. Semínka konopí se zpracují na konopný olej, mouku a protein. Veškeré zbytky se pak odvezou do bioplynových elektráren, kde se znovu využijí na výrobu zelené elektřiny. 

Za lepším zdravím

Vyzkoušejte účinky konopí na vlastní kůži. Pokud ještě s konopím nemáte zkušenost, rádi vám poradíme s výběrem produktu i jak jej užívat. Podpoříte tak svůj spánek, regeneraci a psychiku.


Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny