Makovo-tvarohové knedlíky
#bezlepku
Ovocné knedlíky jsou taková letní klasika. Dnes tu však máme variantu, kterou jste pravděpodobně ještě nezkoušeli - tvarohové knedlíky z makové mouky.
Jednoduché jídlo ze 4 surovin, kterým ohromíte malé i velké strávníky. Kombinace mák - tvaroh - borůvky je prostě skvělá.
Ingredience:
-
150 g tvarohu v alobalu
-
1 menší vejce
-
40 g makové mouky
- borůvky nebo jahody a oblíbené zdobení
pozn. tento recept není slazený, takže pokud máte rádi sladší, přidejte do těsta trochu cukru
Postup
Do misky si dáme tvaroh - ideální je použít ten v alobalu. Přidáme makovou mouku a vajíčko. Zpracujeme těsto. Mělo by krásně lepit k sobě, takže pokud by bylo moc tekuté, přidejte více mouky, pokud naopak příliš husté, přidejte pár kapek mléka.
Z těsta děláme placky a do středu dáme ovoce. Použít můžete borůvky, jahody, ale klidně cokoliv jiného, co máte rádi. Z placiček uděláme kuličky a zkontrolujeme, že ovoce nikde nekouká. Vezmeme si kastrůlek, rozehřejeme horkou vodu a vhodíme knedlíčky. Počkáme až vyplavou - pozor, je to rychlovka, byly venku ani ne za 2 minuty. Vypneme plamen a knedlíčky pomalu vyndáme.
Na talíři zdobíme dle vlastní fantazie - tvarohem, máslem a cukrem nebo klidně borůvkovou omáčkou.
Recept připravila Baru Havlová.