RECEPT: Konopno-banánový chleba
Náročnost: střední
Čas: 20 min + 60 pečení
Vyzkoušejte našlapanou variantu oblíbeného banánového chleba. Díky konopné mouce a pekanovým ořechům bude ještě chutnější a hlavně - zdravější!
Recept není složitý, jen musíme připravit 3 směsi zvlášť.
Recept pro nás připravil Martin Dolníček.
Ingredience:
Mokré těsto:
- 60g konopného oleje
- 95g třtinového cukru
- 3g soli
- 50g javorového sirupu
- 2 vejce
Suché těsto:
- 160g hladké špaldové mouky (nebo jiné hladké mouky)
- 40g konopné mouky
- 4g jedlé sody
- 10g prášku do pečiva
- 60g pekanových ořechů (nasekaných)
- 70g hořké čokolády (nasekané)
- 375g zralých banánů (čím zralejší, tím lepší)
Drobenka:
- 30g pekanové mouky (nebo jiná alternativa)
- 40g hladko špaldové mouky
- 5g konopné mouky
- 30g másla (změklého)
- 30g třtinového cukru
- lžíce skořice
- 30g hořké čokolády
Postup:
Smícháme všechny ingredience mokrého těsta, promícháme.
Smícháme všechny ingredience suchého těsta, promícháme. Banány rozmačkáme vidličkou a přimícháme k těstu.
Smícháme mokré a suché těsto.
Těsto nalijeme do formy a posypeme drobenkou, skořicí a čokoládou.
Pečeme cca 1 hodinu na 165° C na horký vzduch
Hotovo!
Dobrou chuť
Co takhle si k chlebu dát i sklenku konopného mléka?