RECEPT: Makové donuty

recept -

RECEPT: Makové donuty

#mák #donut

Pár ingrediencí, rychlá a jednoduchá příprava, dokonalá chuť... 

Ingredience

  • 60 g makové mouky*
  • 60 g ovesné mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 20 g vanilkového proteinu
  • 20 g cukru / erythritolu
  • 150 ml mléka

+ hořká čokoláda a kokos na zdobení

Postup:

V misce smícháme makovou mouku, ovesnou mouku, protein a sladidlo. Přidáme vejce, prášek do pečiva a postupně přiléváme mléko. Těsto by mělo mít středně hustou konzistenci – mělo by být dostatečně tekuté, aby s ním šlo dobře manipulovat, ale zase ne příliš.

Pokud máte kovovou formu, nezapomeňte ji dobře vymazat – já jsem použila kokosový olej ve spreji. Silikonovou nemusíte vymazávat vůbec. Těsto přemístíme do formy, plníme asi do 2/3. Donuty pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Po upečení je dozdobíme hořkou čokoládou a kokosem a necháme dobře vychladnout.

Výrazná chuť máku, krásně vláčné a úžasně voňavé.. opravdu moc povedená záležitost!

 

Recept připravila Baru Havlová.


Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny