RECEPT: Makové donuty
#mák #donut
Pár ingrediencí, rychlá a jednoduchá příprava, dokonalá chuť...
Ingredience
- 60 g makové mouky*
- 60 g ovesné mouky
- 1 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 20 g vanilkového proteinu
- 20 g cukru / erythritolu
- 150 ml mléka
+ hořká čokoláda a kokos na zdobení
Postup:
V misce smícháme makovou mouku, ovesnou mouku, protein a sladidlo. Přidáme vejce, prášek do pečiva a postupně přiléváme mléko. Těsto by mělo mít středně hustou konzistenci – mělo by být dostatečně tekuté, aby s ním šlo dobře manipulovat, ale zase ne příliš.
Pokud máte kovovou formu, nezapomeňte ji dobře vymazat – já jsem použila kokosový olej ve spreji. Silikonovou nemusíte vymazávat vůbec. Těsto přemístíme do formy, plníme asi do 2/3. Donuty pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Po upečení je dozdobíme hořkou čokoládou a kokosem a necháme dobře vychladnout.
Výrazná chuť máku, krásně vláčné a úžasně voňavé.. opravdu moc povedená záležitost!
Recept připravila Baru Havlová.